Guia de l’Estudiant 2017-2018

 1. Què és el grau professional?
  Són els estudis reglats distribuïts en sis cursos acadèmics amb els que s’obté el títol de grau professional de música emès per la generalitat de Catalunya. El grau professional està associat a totes les especialitats instrumentals, així que el pots cursar amb qualsevol instrument dels que apareixen a la llista ——– (link).
 2. Amb el títol de professional puc accedir al superior?
  El títol de grau professional no dóna accés directe al superior, però prepara a poder-ho fer.
 3. Què necessito per cursar-lo?
  Superar una prova d’accés. La prova consisteix en dues parts eliminatòries, una per el Llenguatge musical i una altra per l’instrument. Pots consultar les especialitats i el el programa per a cada curs a ——–
 4. Existeix un límit d’edat?
  No. el grau professional està obert a totes les edats
 5. Quan són les proves d’accés?
  La prova la convoca cada any el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. La inscripció es fa al llarg dels mesos de febrer/març i la prova es fa en els mesos de maig/juny. Posteriorment es publica la llista d’admesos. En cas que hi hagi places vacants hi ha una segona convocatòria al setembre.
 6. He de venir amb un pianista repertorista?
  Sí, en aquelles especialitats i cursos on els models de proves així ho indiquin. Si no tens possibilitat de tenir-ne, pots posar-te en contacte amb el centre i se’t oferirà un acompanyant.
 7. Si vinc d’un altre conservatori, cal que faci la prova d’accés?
  No cal que la facis, has de formalitzar la preinscripció (trasllat d‘expedient) en les dates marcades pel Departament d’Ensenyament. Segons la resolució de preinscripció del Departament d’Ensenyament, el Conservatori farà una reserva de places del 10% per l’alumnat provinent de trasllat per els cursos de 2n a 6è. Salvat d’aquesta reserva, el criteri d’ordre d’assignació de places segons el decret 25/2008 de 29 de gener de 2008 és el següent: en primer lloc: alumnes que han superat la prova d’accés al centre; si queden vacants: alumnes que han sol·licitat trasllat. En aquest cas l’adjudicació de les places vacants es farà per ordre decreixent de la nota mitjana de tot l’expedient acadèmic. Hi ha una altra opció i és que facis la prova d’accés al centre.
 8. Superada la prova, quan m’haig de matricular?
  La matrícula es fa a finals de juny/principis de juliol. El centre publica el calendari i horari individual de matrícula i tota la documentació i formularis necessaris.
 9. Quantes hores lectives es fan a la setmana?
  Va en funció del teu itinerari i de les assignatures optatives que hagis triat dins del teu Desenvolupament personal i professional. Tot i això, el pla d’estudis està dissenyat perquè puguis convalidar hores d’estudis formals (ESO)
 10. Què és l’assignatura de desenvolupament professional?
  És la nostra proposta per a fer un pla d’estudis que s’adapti a les necessitats dels músics del s. XXI. El  DPP vol contribuir a fer un recorregut pel grau professional que sigui dinàmic i en el que puguis seleccionar les assignatures optatives que t’enfoquin cap al teu futur musical. 
 11. Puc tenir assignatures convalidades de l’institut o altres centres educatius?
  Sí. Cal sol·licitar la convalidació d’acord amb les instruccions del Departament d’Ensenyament

Notícies

Masterclass Ignasi Terrassa - En tres setmanes ens visita l'Ignasi Terrassa, un dels pianistes jazz de casa nostra amb més projecció internacional. Oferirà una masterclass per a pianistes jazz Llegir més...
Jornada de portes obertes - Anunciem que el proper dia 1 d'abril Trémolo tindrà una jornada de portes obertes per a tots aquells que vulgueu conèixer el nostres projecte i Llegir més...

desembre 2017

dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

En aquest apartat trobareu tota la informació referent al grau professional. Les línies mestres del nostre projecte són la continuïtat amb el projecte de Grau Elemental i l’assignatura de Concert, una didàctica de l’instrument oberta, el foment del desenvolupament personal dels alumnes a través de la creació de projectes anuals i una relació molt íntima amb l’escenari del Nota79. L’objectiu del projecte Tremolo Grau professional no és crear clons, sinó que cada alumne desenvolupi i explori els seus propis interessos en el camp musical i visqui la música intensament. Creiem que es la millor manera de que la música ajudi a fer créixer no sols músics, sinó també persones.